Forbered dig til Outdoor sæsonen 2024

Hos Queen® Flowers har vores Queen® Outdoor 4-pack bag har fået nyt flot design. Der er kommet fine billeder på, der tydeligt viser, at blomsterne kan bruges udenfor og derudover giver billederne inspiration til, hvordan forbrugeren kan bruge blomsterne i deres uderum.

Queen Flowers® Outdoor-blomster er utrolig nemme sommerblomster til udplantning i krukker på terrassen eller altanen. Med vores Outdoor potteplanter er forbrugeren garanteret friske blomster, der står smukt hele sæsonen og indtil den første frost melder sin ankomst.

Dansk Gartneris Innovationspris 2024

D. 29. februar modtog vi Dansk Gartneris Innovationspris 2024 for vores arbejde med bæredygtighed og genetisk udvikling. I vores publikation "Queen Grows Greener" beskriver vi ikke blot, hvad vi gør for at opnå en mere bæredygtig produktion; vi har også opsat konkrete mål for eksempel omkring reduktionen af kemikalier frem mod 2030, som vi hver dag arbejder på at opnå.

Vi undersøger alle muligheder for at blive mere bæredygtige – lige fra at optimere store produktionsområder i gartneriet til mikroskopiske ændringer i planternes genetik. Her bruger vi mulighederne i molekylær biologi og ROL-transformation til at skabe en mere bæredygtig produktion.

Mød os på messe

Queen® Flowers har i januar været på IPM Essen – en af de førende messer inden for gartneri. Vores stand var god besøgt og vi fik vist et flot og unikt sortiment frem. På vores stand havde vi også æren af et besøg af prinsesse Benedikte, som viste stor interesse for vores Kalanchoe sortiment.

Året byder på endnu en messe, hvor vi får mulighed for at vise vores smukke Kalanchoe sortiment af høj kvalitet. Mød os næste gang på FloraHolland d. 5.-7. november 2024.

I laboratoriet udvikler vi fremtidens bæredygtige planter

I Queen® Flowers arbejder vi med mange projekter for at blive mere bæredygtige. Imens vores produktion hver dag udvikler projekter i vores drivhuse med for eksempel reducering af spagnum og genbrug af regnvand, arbejder vores R&D afdeling med mikroskopiske ændringer i vores planters genetiske sammensætning.

I samarbejde med en række europæiske SMV’er og forskningsinstitutioner er vi en del af Eurostar-projektet Greenplant. Her gør vi fremtidens produktion endnu mere bæredygtig gennem molekylærbiologi og ROL-transformation.

ROL-transformation bidrager til en mere bæredygtig produktion

Men hvad er egentligt ROL-transformation? Kort fortalt er det en proces, hvor man bruger den naturlige og almindelige bakterie Agrobacterium rhizogenes til at skabe kompakte og mindre planter. Disse planter har brug for mindre lys, mindre vand og mindre næring og bliver samtidig mere tolerante over for stress. Dét betyder, at vi bruger færre ressourcer på at producere planterne, og arbejdet med ROL-transformation er derfor endnu et vigtigt skridt hen imod en bæredygtig produktion.

Som en del af Eurostar-projektet vidensdeler vi med vores partnere, og sammen opdager vi nye muligheder med denne innovative teknologi, så fremtidens produktion kan blive endnu mere skånsom for miljøet. Vi har desuden patenteret vores specifikke måde at lave ROL-transformation på, og dermed sikrer vi, at vi forbliver en af markedets mest innovative og bæredygtige gartnerier.

En Produktudvikling med historie

Hver dag sørger vores Kalanchoe specialister for, at vores blomster bliver ved med at være de bedste på markedet. Én af vores specialister er Alice Petersen, som har overtaget fra selveste Kalanchoe-dronningen: Ellen Christensen.

I foråret 2023 fejrede Ellen sit 45-års jubilæum hos A/S Knud Jepsen. I løbet af disse 45 år var Ellen ansvarlig for forædlingsprocessen af vores Kalanchoe, og hun har gjort et fantastisk arbejde for Queen®. I dag er vi enormt stolte over at være en af de bedste Kalanchoe producenter i verden.

Ellen har overleveret den vigtige opgave til Alice, som nu har ansvaret for forædlingsprocessen. Hver dag arbejder Alice og hendes team på at udvikle smukke, langtidsholdbare blomster i den højeste kvalitet.

Produktet af stolt håndværk, hårdt arbejde og innovation

Hvert år udfører vores Produktudvikling omkring 5000 krydsninger, og efter 3-5 år er det blot 10 af disse, som har bestået alle vores tests, og som dermed går i produktion. Denne lange proces resulterer i enestående sorter, som alle er udvalgt på baggrund af deres ethylentolerans, fantastiske farver og utrolige holdbarhed.

Vores Produktudvikling tager alle sorter gennem adskillelige tests, før de starter med produktionen. Her bliver sorterne testet flere gange for deres ethylentolerans. Derudover går de gennem en transporttest og en holdbarhedstest for at sikre, at blomsterne stadig er smukke, når de kommer hjem til forbrugerne.

I mere end 20 år har vores Produktudvikling brugt disse tests til at forbedre Queen® Kalanchoe, hvilket har resulteret i vores unikke position på markedet og vores langsigtede kundesamarbejder.

Vi har grønne ambitioner

Siden 1998 er vores bæredygtighedstiltag og forbedringer af hensyn til miljøet blevet dokumenteret og rapporteret til Milieu Project Sierteelt (MPS), og vi er meget stolte over i dag at have både MPS-A, MPS-GAP og MPS-SQ. 

Derudover har reducering af sphagnum i vores pottejord høj prioritet hos Queen® Flowers. I dag består vores pottejord af cirka 80% sphagnum, men vi har fart på, og frem mod 2026 vil vores pottejord kun bestå af cirka 33% sphagnum. Som et miljøvenligt alternativ vil vi blandt andet øge brugen af naturlige træfibre samt kokosfibre og kontrolleret kompost.

Er du nysgerrig på hele vores bæredygtighedsstrategi? Så læs mere her.

Psst... nu kan du tilføje dine yndlingssorter til dine favoritter!

Vi er glade for at fortælle, at vi igen har opdateret vores B2B-portal med en helt ny, brugervenlig funktion »Add to favourite«. Med denne funktion kan du udvælge dine favoritsorter og downloade dem direkte.

Når du har valgt dine sorter med Add to Favourite-funktionen, kan du downloade alle dine favoritter i én samlet PDF ned til din mail – klar til at blive printet eller videresendt til andre kontakter.